Warm, sociaal, vernieuwend:
sp.a Diest trekt met sterke ploeg en ambitieus programma naar 14 oktober

Warm, sociaal, vernieuwend: sp.a Diest trekt met sterke ploeg en ambitieus programma naar 14 oktober

Vernieuwing: sommigen praten erover, anderen doen het. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober schuift sp.a Diest maar liefst 17 nieuwe kandidaten naar voor. Mét de steun van de ‘gevestigde waarden’, die de lijst zullen duwen. Vol enthousiasme en vertrouwen.

‘Opvallende vaststelling: 14 van de 27 kandidaten zijn vrouwen. Zij konden zich – net als hun mannelijke collega’s - helemaal vinden in het warm en sociaal programma van sp.a Diest. Dat programma werd opgebouwd rond 4 speerpunten. Sociaal beleid en armoedebestrijding lopen hier als een rode draad doorheen. Want voorkomen is beter dan genezen en niemand verdient in armoede te leven.

Ruimtelijke ordening: Diest moet een plek blijven waar het fijn én betaalbaar is om wonen. En dat zowel voor jong als oud. We moeten dan ook de ruimte efficiënt gebruiken. We kiezen daarom voor behoud van groen, inbreiding, kwaliteitsvolle woningen en nieuwe woonvormen binnen de sociale huisvesting.

Mobiliteit: veilig, vlot en gezond door Diest. Met het STOP-principe (eerst stappen, dan trappen, daarna openbaar vervoer en pas in laatste instantie de personenwagenwagen) als uitgangspunt. Verkeersveiligheid is dé prioriteit, zeker in de schoolomgeving. We verbeteren de infrastructuur voor voetgangers en fietsers en verhogen de mobiliteit voor minder mobiele Diestenaars.

Duurzaamheid: zorg dragen voor elkaar en voor de toekomst begint lokaal. Wij maken onze stad groener, netter en energiezuiniger. Samen met de Diestenaar en met het stadsbestuur als gangmaker. Bij nieuwe publieke en private projecten dient de ‘klimaatreflex’ een evidentie te worden. Diest klimaatneutraal: dat is onze ambitie!

Sociale cohesie: mensen samenbrengen en ondersteunen. Onze maatschappij wordt steeds diverser. Nieuwe gezins- en werkvormen, een waaier aan nationaliteiten, culturen en overtuigingen. Maar allemaal zijn we Diestenaar. Via een breed cultuur- en sportaanbod in stad en deelgemeenten bevorderen we sociale contacten en gaan we de strijd tegen vereenzaming aan. Want samen bereiken we veel meer!

Een bruisende stad waarin iedereen zich thuis voelt: dat is dus de inzet van de verkiezingen. Met een sterke ploeg is sp.a Diest er helemaal klaar voor. Samen voor Diest!

Maak kennis met onze ploeg